De peste jumătate de secol, familiile mereu ocupate cu tot felul de activități au profitat de apariția alimentelor procesate. Acestea sunt mult mai ușor de preparat și chiar de consumat. Din păcate însă, beneficiile aduse de apariția alimentelor procesate, se datorează conservanților, sodiului și substanțelor chimice din alimente.

În ultimele decenii, din cauza consumului ridicat la nivelul populației de astfel de alimente, a crescut și rata cazurilor de boli grave precum cancerul, cât și intoleranța alimentara în rândul copiilor. Acesta a fost principalul motiv pentru care un număr mare de persoane a început să se îndepărteze de alimentele procesate și să caute alternative naturale.

Oamenii se întorc la rădăcini și la alimentele de bază, iar produsele raw vegane îndeplinesc cu succes acest rol.

Mâncarea procesată termic distruge o mare parte din vitaminele și antioxidanții de care are nevoie organismul. De altfel, alimentele procesate sunt și mai greu de digerat. Enzimele digestive din alimentele procesate sunt distruse de căldură, iar din acest motiv organismul este determinat să folosească propriile enzime pentru digerarea hranei. Nivelul de aciditate din intestine crește, acesta fiind un alt proces mai puțin benefic organismului.

Abilitatea de a absorbi toate substanțele nutritive rămase după gătit este compromisă. Alimentele crude în schimb, sunt un real ajutor în neutralizarea acidului din intestine, astfel încât să putem absorbi o cantitate cât mai mare de vitamine și antioxidanți.

Un nivel ridicat de aciditate în organism influențează și sistemul imunitar, având repercusiuni negative asupra sănătății pe termen lung. Alimentele greu de digerat stau mai mult timp în tractul digestiv, fapt ce poate duce la un proces de fermentație în intestin, care cauzează gaze și inflamații.

Pe de altă parte, o dietă bogată în alimente crude înseamnă o cantitate mare de substanțe nutritive și fibre. Chiar dacă scopul nu este de a slăbi, avantajul unei diete raw-vegane este că ajută la senzația de sațietate o perioadă mai mare de timp.

De-a lungul anilor s-au realizat numeroase studii și cercetări pe baza avantajelor oferite de alimentele brute. Vă încurajăm să le descoperiți și să le integrați în obiceiurile voastre alimentare zilnice. Vă vor îmbunătăți vizibil starea de sănătatea.