Lifespot: despre alergii la copii

Despre alergii la copii Alergiile și intoleranțele alimentare la copii sunt din ce în ce mai des întâlnite în zilele noastre, ele putând afecta semnificativ calitatea vieții. Pe de o parte pe cea a părinților, care trebuie să facă față stresului de a analiza zilnic lista cu ingrediente nepermise celui mic, dar și pe cea […]
5
(1)

Evalueaza articolul!

Media voturilor: 5 / 5. Voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Cum ați găsit această postare utilă...

Urmariti-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Despre alergii la copii

Alergiile și intoleranțele alimentare la copii sunt din ce în ce mai des întâlnite în zilele noastre, ele putând afecta semnificativ calitatea vieții. Pe de o parte pe cea a părinților, care trebuie să facă față stresului de a analiza zilnic lista cu ingrediente nepermise celui mic, dar și pe cea a copilașilor.

Cel mai adesea copiii mici, între 0 și 3 ani pot manifesta alergie la proteinele din laptele de vacă, la ouă și la gluten, iar primele manifestări, care le pun părinților semne de întrebare sunt cele gastrointestinale.

Este important să se facă distincția clară între alergie și intoleranță.

Alergiile reprezintă o reacție anormală a sistemului imunitar la anumite proteine din alimente, iar simptomele pot fi rapide și severe. Printre cele mai des întâlnite simptome se numără: urticarie, umflături, dificultăți respiratorii, reacții anafilactice.

Intoleranțele nu implică sistemul imunitar, ci presupun o problemă de digestie a anumitor componente alimentare. Cele mai des întâlnite simptome sunt: durerile abdominale, balonare, diaree, greață, vărsături. Cea mai frecventă formă de intoleranță este intoleranța la lactoză.

Medicul alergolog poate identifica exact cu ce tip de alergie sau intoleranță se confruntă copilul, prin efectuarea unor teste cutanate sau analize de sânge.

Prin intermediul evenimentului Gratuit “Lifespot: despre alergii la copii” ne dorim să le oferim părinților din Iași opinia și recomandările specialistului. Întrebările, neclaritățile și curiozitățile părinților vor fi deslușite de doamna doctor Raluca Oana Citu – medic primar alergologie și imunologie clinică la clinica AlergoPraxis.

Când?

Care sunt diferențele între alergiile la copii și intoleranțele la copii? Care sunt cauzele apariției alergiei la copii, care sunt factorii de risc și care este planul de tratament adecvat pentru alergiile alimentare, vei afla sâmbătă, 25 mai, începând cu ora 11:00, la evenimentul organizat de Lifespot.

Unde?

Gazdă ne va fi 𝐬𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐀𝐑𝐑𝐀 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐞𝐫, strada Ciurchi nr. 126 – 128, clădirea Tudor Center, etaj 8.

Evenimentul este GRATUIT.

Pentru înscrieri, completați formularul de înscrieri. 

Echipa Lifespot, prin prisma profilului produselor oferite, fără zahăr, fără gluten, fără ouă și fără lactoză, interacționează zilnic cu părinți ai căror copii se confruntă cu intoleranțe și alergii alimentare. Acest context ne oferă date care ne ajută să înțelegem cât este de provocator pentru părinți să acorde atenție sporită fiecărui aliment pe care i-l oferă celui mic și să gestioneze corespunzător acest diagnostic, mai ales în cazul în care copiii frecventează creșa sau grădinița.

Ai un copil cu alergii?

Așadar, dacă ești părintele unui copil cu alergii sau ai părinți în cercul tău de prieteni care se confruntă cu această provocare te invităm să participi sau să distribui evenimentul în rândul cunoscuților.

Părinții informați vor traversa mult mai ușor un astfel de episod care poate aduce multe frustrări, dacă nu este cunoscut și înțeles în toată complexitatea lui.

Evalueaza articolul!

Media voturilor: 5 / 5. Voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Cum ați găsit această postare utilă...

Urmariti-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ovaz fara Gluten? Are ovazul Gluten? … și Beneficiile Sale Pentru Sănătate!

Deși ovăzul este apreciat pentru valoarea sa nutritivă, există confuzie în ceea privește glutenul. Acest articol clarifică această problemă, explicând proprietățile benefice ale ovăzului, riscul de contaminare cu gluten din cauza cultivării și procesării, impactul glutenului asupra persoanelor cu boala celiacă sau sensibilitate, diferențele de reglementare privind etichetarea “fără gluten” și recomandări pentru alegerea ovăzului sigur pentru consum.

Tort baby friendly pentru un Smash the cake de neuitat

Ședințele foto Smash the cake au devenit foarte populare în ultima vreme în rândul părinților și sunt foarte prezente în mediul online. Tradiția Smash the cake Această tradiție a evenimentului Smash the cake a pornit din America și apoi, treptat a fost adoptată la...

Spirulina – ingredientul minune care întărește și hrănește organismul

CuprinsSpirulina - cum ajută organismul?Ce este spirulina?Ce conține spirulina?Beneficiile consumului de spirulinaCine poate consuma spirulina?ContraindicațiiCe tipuri de spirulină există?Spirulina verdeSpirulina albastraBeneficiile spirulinei albastre: Spirulina -...

Matcha – aurul verde și beneficiile sale asupra sănătății

Produsele raw vegane sunt apreciate și îndrăgite pentru aportul de vitamine și minerale pe care îl aduc organismului nostru. Dar de fapt ce le face să fie atât de speciale? Ingredientele care le compun. Matcha se numără printre ingredientele de seamă folosite în...

Brânzica de caju – prietenul fără lactoză al micuțului tău

Brânzica de caju - alternativa fără lactoză a brânzei clasice Intoleranța la lactoză este cea mai întâlnită formă de intoleranță alimentară la copii. Intoleranța la lactoză presupune incapacitatea organismului de a digera zahărul din lapte și din alte produse lactate....
0
    0
    Cos