Raw vegan. Este alimentația raw potrivită pentru mine?

Ce înseamnă raw vegan? Trendul consumului de alimente brute a luat ființă în urma conștientizării faptului că alimentele neprocesate sunt mult mai bogate în minerale și vitamine și sunt mai ușor de digerat. Alimentele procesate și cele gătite pe de altă parte, conțin o cantitate redusă de enzime. Organismul uman are un număr limitat de […]
5
(1)

Evalueaza articolul!

Media voturilor: 5 / 5. Voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Cum ați găsit această postare utilă...

Urmariti-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ce înseamnă raw vegan?

Trendul consumului de alimente brute a luat ființă în urma conștientizării faptului că alimentele neprocesate sunt mult mai bogate în minerale și vitamine și sunt mai ușor de digerat.

Alimentele procesate și cele gătite pe de altă parte, conțin o cantitate redusă de enzime. Organismul uman are un număr limitat de enzime. Din cauză că alimentele procesate și cele gătite au o cantitate redusă, organismul este nevoit să își consume propriile enzime. Acest fapt are efecte negative, scade energia și transmite o stare generală de oboseală.

Pe termen lung, ne dăm seamă că scăderea conținutului de enzime din oragnism poate avea efecte mult mai grave. O parte dintre aceste efecte sunt intoleranța la anumite alimente, instabilitatea emoțională, insomnia etc.

Este de înțeles faptul că unii oamenii caută anumite alternative, care să îi ajute să facă trecerea de la alimentele procesate la o dietă bazată pe alimente neprocesate, bogate în nutrienți.

Așadar, ce înseamnă termenul raw?

Defințiile pot varia, însă o definire general acceptată spune că alimentele  raw sunt alimentele crude sau preparate la o temperatură sub 48 grade Celsius. Acestea nu sunt procesate chimic, pasteurizate, omogenizate sau modificate genetic.

În concluzie, alimentele raw sunt alimente naturale, aflate în stare naturală. Sunt incluse aici legumele și fructele naturale, fructele cu coajă lemnoasă – nuci, semințe, cereale fără gluten, precum și produse fermentate. Există o varietate de produse și există nenumărate resurse care sprijină această mișcare raw.

Ar trebui să devii raw vegan?

Nu este necesar să adopți o dietă exclusiv raw pentru a beneficia de calitățile alimentelor crude. Simpla introducere a mai multor alimente crude în mesele zilnice este un bun început.

Este de asemenea important să eviți cât mai mult posibil alimentele procesate. Consumul de produse crude va determina scăderea aportului de sodiu, creșterea nivelului de energie și a stării de sănătate în general.

Pe piață se regăsesc și torturi raw-vegane, 100% naturale, fără zahăr și fără coacere.

Sănătatea ta este în mâinile tale!

Evalueaza articolul!

Media voturilor: 5 / 5. Voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Cum ați găsit această postare utilă...

Urmariti-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lifespot: despre alergii la copii

Despre alergii la copii Alergiile și intoleranțele alimentare la copii sunt din ce în ce mai des întâlnite în zilele noastre, ele putând afecta semnificativ calitatea vieții. Pe de o parte pe cea a părinților, care trebuie să facă față stresului de a analiza zilnic...

Ovaz fara Gluten? Are ovazul Gluten? … și Beneficiile Sale Pentru Sănătate!

Deși ovăzul este apreciat pentru valoarea sa nutritivă, există confuzie în ceea privește glutenul. Acest articol clarifică această problemă, explicând proprietățile benefice ale ovăzului, riscul de contaminare cu gluten din cauza cultivării și procesării, impactul glutenului asupra persoanelor cu boala celiacă sau sensibilitate, diferențele de reglementare privind etichetarea “fără gluten” și recomandări pentru alegerea ovăzului sigur pentru consum.

Tort baby friendly pentru un Smash the cake de neuitat

Ședințele foto Smash the cake au devenit foarte populare în ultima vreme în rândul părinților și sunt foarte prezente în mediul online. Tradiția Smash the cake Această tradiție a evenimentului Smash the cake a pornit din America și apoi, treptat a fost adoptată la...

Spirulina – ingredientul minune care întărește și hrănește organismul

CuprinsSpirulina - cum ajută organismul?Ce este spirulina?Ce conține spirulina?Beneficiile consumului de spirulinaCine poate consuma spirulina?ContraindicațiiCe tipuri de spirulină există?Spirulina verdeSpirulina albastraBeneficiile spirulinei albastre: Spirulina -...

Matcha – aurul verde și beneficiile sale asupra sănătății

Produsele raw vegane sunt apreciate și îndrăgite pentru aportul de vitamine și minerale pe care îl aduc organismului nostru. Dar de fapt ce le face să fie atât de speciale? Ingredientele care le compun. Matcha se numără printre ingredientele de seamă folosite în...
0
    0
    Cos