Dulciuri pentru diabetici – iată cum te poți bucura în continuare de ele

Te confrunți cu intoleranță la lactoză sau intoleranță la gluten? Ai fost diagnosticat cu o formă de diabet și ți s-a recomandat un regim alimentar strict? Regimul alimentar nu este deloc plăcut și ușor de înfruntat, cu atât mai mult atunci când vorbim despre copii.

Ce este diabetul?

Diabetul reprezintă o afecțiune metabolică, caracterizată prin excesul de zahăr din sânge.

Diabetul este o boală cronică, netransmisibilă, care apare atunci când pancreasul nu mai produce insulină sau atunci când organismul nu mai poate utiliza insulina cum trebuie.

În România, numărul persoanelor care suferă de diabet crește îngrijorător de la un an la altul. Conform statisticilor, în prezent peste 11% din populație suferă de diabet. Vârsta persoanelor care suferă de diabet este cuprinsă între 20 și 79 de ani.

O informație pe care o avem cu toții referitor la persoanele care suferă de această afecțiune este că ei trebuie să aibă o dietă specială și să adopte un regim alimentar sănătos. Le este interzis consumul de zahăr și de produse care conțin zahăr, pâinea și alimentele cu conținut ridicat de carbohidrați, produsele de patiserie, alimentele bogate în grăsimi saturate, băuturile alcoolice, sucurile din comerț, dar și alimentele foarte sărate.

Practic, un diabetic trebuie să aibă o dietă variată, bogată în nutrienți și săracă în calorii și grăsimi.

Nucile, fructele de pădure și ananasul sunt foarte recomandate în dieta persoanelor care suferă de diabet. Afinele, de exemplu, sunt foarte sănătoase și conform unui studiu din Statele Unite ale Americii, persoanele care au consumat două căni jumătate pe zi de suc de afine sălbatice, timp de 12 săptămâni, au reușit să își reducă nivelul glicemiei, au scăpat de depresie și și-au îmbunătățit calitatea memoriei. 

După cum știm, dulciurile se numără printre preferatele tuturor, iar bucuria de a savura o felie de tort sau o prăjitură nu se compară cu nimic. Chiar dacă suferi de diabet, nu înseamnă că nu te mai poți bucura de prăjituri. Există variante alternative de îndulcitori naturali pentru prepararea tortului pentru diabetici și a prăjiturilor pentru diabetici.

La Lifespot utilizăm doar produse naturale ca variantă de îndulcire a torturilor (Miere de albine, Sirop de Agave, Sirop de Artar, Sirop de Stevie și Eritritol). Pentru persoanele care suferă de diabet recomandăm Eritritolul, dar și oricare din îndulcitorii de mai jos in cantități moderate și cu recomandarea medicului.
Pentru comenzi specificați tipul de îndulcire la adaugarea în coșul de cumpărături sau la telefon.

Ce este eritritolul?

Eritritolul este un înlocuitor natural al zahărului, un îndulcitor care poate fi utilizat drept o alternativă de îndulcire a produselor destinate persoanelor care suferă de diabet, care nu vă pune sănătatea în pericol. Eritritolul este un alcool poliol sau zahăr care apare în mod natural în fructe și unele alimente fermentate. Procesul natural de fermentare produce eritritol care devine cristalizat și uscat, rezultând o formă granulară care arată foarte asemănător cu zahărul de masă.

Eritritolul nu creşte glicemia sau nivelul insulinei şi nu are niciun efect asupra colesterolului sau trigliceridelor.

Studiile arată că eritritolul este foarte sigur. Totuşi, ca şi alţi alcooli din zahăr, poate cauza probleme digestive dacă veţi consuma prea mult o dată. Eritritolul are un gust foarte asemănător cu al zahărului cu un procent de doar 70% de îndulcire față de zahăr.

Beneficiile consumului de eritritol

  • nu îngrașă, deoarece conține foarte puține calorii
  • nu afectează nivelul zahărului din sânge
  • poate reduce riscurile cardiovasculare
  • nu afectează dantura, reduce riscul cariilor dentare, spre deosebire de consumul de zahăr.

Valori nutritive

Conținut nutritiv in 100 gr:

Valoare calorică: 0 KJ/ 0 kcal
Carbohidrat: 100 gr
Zahăr: 0 gr
Grăsimi: 0 gr
Proteine: 0 gr
Sodiu: 0 gr
Fibre: 0 gr

Contraindicații

Consumat în cantități mari, eritritolul poate provoca probleme digestive, flatulență, balonare și diaree, acestea fiind întâlnite mai frecvent la copii.

Unde găsiți dulciuri pentru diabetici în Iași?

În Iași, la Lifespot, găsiți pe lângă dulciuri pentru diabetici și torturi fără gluten, fără zahăr, cu îndulcitori naturali, realizate exclusiv din ingrediente naturale. Pot fi consumate cu încredere de diabetici, dar și de către copii sau de persoanele care au diverse intoleranțe alimentare.  

Din gama noastră variată de torturi, vi le recomandăm pe cele realizate cu fructe de pădure, afine, zmeură, căpșuni, vanilie și ciocolată, ciocolată și portocale, matcha și turmeric, ananas. Acestea conțin fructe care au un indice glicemic scăzut.

În funcție de preferințe, torturile pot fi îndulcite cu sirop de agave, eritritol, miere sau cu sirop de arțar. Ne bucurăm că putem îndulci și colora fiecare moment frumos din viața voastră cu torturi sănătoase, personalizate în deplină concordanță cu dorințele și nevoile voastre.

Dacă ești convins și dorești să încerci dulciurile noastre, răsfoiește catalogul de mai jos.
Ai intrebări? Contactează-ne prin chat (facebook sau whatsapp) sau la 0740 309 789.

0
    0
    Cos