Brânzica de caju – alternativa fără lactoză a brânzei clasice

Intoleranța la lactoză este cea mai întâlnită formă de intoleranță alimentară la copii. Intoleranța la lactoză presupune incapacitatea organismului de a digera zahărul din lapte și din alte produse lactate. Aceasta nu pune în pericol viața copilului, însă creează disconfort și impune un regim alimentar special.

Mai ales pentru părinți, acest regim alimentar special presupune eforturi de a găsi alimente care nu conțin lactoză.

Ce alternative fără lactoză există pentru brânza clasică?

Brânza, regăsită sub diverse forme (tartinabilă, cașcaval, telemea, etc.) se numără printre preferințele micuților și reprezintă o idee simplă și rapidă pentru micul dejun sau gustarea dintre mese.

Totuși, ce alternative există pentru copiii care prezintă intoleranță la lactoză și nu se pot bucura de consumul brânzeturilor tradiționale?

Produsele raw vegane sunt o alternativă sănătoasă, eficientă de înlocuire a produselor lactate care le provoacă micuților simptome neplăcute.

Ce este brânzica de caju?

Cu ajutorul miraculoaselor nuci de caju a apărut posibilitatea de a înlocui brânza preparată din lapte cu brânza de caju. Acum, micuții care se confruntă cu intoleranță la lactoză se pot bucura de o brânză cremoasă, gustoasă și sănătoasă atât la micul dejun, cât și ca o gustare care le aduce un plus de energie între mese. 

Pentru mai multe detalii referitoare la valoarea nutrițională și beneficiile nucilor de caju, vezi articolele:

Brânza de caju – o alternativă sănătoasă la brânza tradițională și Cum să te bucuri de efectul miraculos al nucilor de caju.

Brânza de caju are rolul de a aduce un aport de proteine, minerale și vitamine pentru cei mici. Părinții trebuie însă să se asigure că micuții lor nu au alergii la caju și alte fructe oleaginoase, înainte de a le introduce acest preparat în alimentație.

Pentru copiii cu vârsta sub 2 ani, cât și pentru cei care se confruntă cu alergie la caju, consumul de brânză de caju este contraindicat.

Datorită proprietăților benefice ale nucilor de caju asupra sănătății, consumul de către cei mici este foarte recomandat.

În primul rând, brânza de caju contribuie la întărirea sistemului imunitar, datorită cantității însemnate de zinc pe care o conțin nucile de caju, ajută la fortificarea musculaturii, menține sănătatea oculară și contribuie la menținerea sănătății sistemului nervos. Toate aceste beneficii contribuie la o dezvoltare armonioasă a copiilor, atât la nivel fizic, cât și mental.

Unde regăsiți în Iași brânzica de caju?

Lifespot are în portofoliul de produse brânza tartinabilă de caju, în varianta simplă, cu turmeric sau cu boia iute pentru iubitorii gustului picant.

Gustările raw vegan de la Lifespot sunt realizate din ingrediente 100% naturale, nu conțin gluten, lactoză, coloranți, zahăr, aditivi, conservanți, uleiuri sau grăsimi adăugate.

Oferă-i celui mic o gustare sănătoasă și aromată, care îl va surprinde în mod plăcut de la prima înghițitură.

Prin ce se remarcă brânzica de caju tartinabilă?

Pe lângă gustul deosebit, copiii vor fi atrași de textura cremoasă, care de multe ori nu este regăsită la brânza clasică.

Lăsați-vă creativitatea să lucreze și inventați diverse rețete pentru cei mici, folosind brânza de caju. Știm cu toții că micuții pot fi mofturoși când vine vorba de mâncare. Brânza de caju vă va ajuta să creați diversitate în alimentația celor mici. Pe lângă asta, le oferă și necesarul de vitamine și minerale în organism.

Totodată, alimentația raw vegan vine în sprijinul părinților care au copii cu alergii alimentare. Le oferă alternative sănătoase, hrănitoare, care nu le pun sănătatea în pericol. De asemenea, îi ajută să se bucure în continuare de brânzeturi, dar și de o alimentație diversificată.

Dezvoltarea armonioasă a celor mici este în deplin acord cu alimentația lor zilnică. De aceea, toate alimentele trebuie să li se ofere cu moderație.
Un regim alimentar echilibrat înseamnă o viață sănătoasă, energie, capacitate de învățare, adică un copil sănătos. 

0
    0
    Cos