Ești un împătimit al consumului de brânzeturi, dar intolența la lactoză nu îți permite să te bucuri de ele? Ai luat decizia de a adopta o dietă raw vegană, ții toate posturile de peste an sau ai un copil care se confruntă cu intoleranță la lactoză? Pentru voi toți, am găsit o alternativă sănătoasă, naturală la brânza clasică, realizată în mod tradițional din lapte. Brânza de caju este bogată în minerale și vitamine și este o gustare perfectă atât pentru adulți cât și pentru copii.
Textura cremoasă și gustul proaspăt sunt îndrăgite atât de cei mari cât și de cei mici.
Nucile de caju sunt recunoscute pentru conținutul lor bogat de nutrienți precum: magneziu, fosfor, calciu, seleniu, zinc, cupru, potasiu și vitamine: C, E, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, fier, fibre și proteine. Această combinație uimitoare de substanțe benefice pentru organism ne garantează faptul că brânza tartinabilă de caju este un aliment care trebuie consumat cu încredere, ce contribuie la completarea unei diete echilibrate.
Care sunt beneficiile consumului de caju?
- Nucile caju ajută în curele de slăbire
Datorită grăsimilor sănătoase, a fibrelor și a proteinelor pe care le conțin, nucile de caju conferă sațietate și împiedică senzația de foame. Din acest motiv ele pot fi consumate cu încredere în timpul curelor de slăbire.
- Scad colesterolul și trigliceridele
Integrate într-o dietă echilibrată, nucile de caju, alături de celelelate fructe oleaginoase, contribuie la scăderea trigliceridelor și a colesterolului rău.
- Întăresc sistemul osos
Conținutul bogat de magneziu din nucile caju ajută la întărirea musculaturii.
- Previn afecțiunile cardiace
Conținutul lor de grăsimi mononesaturate și magneziu ajută la menținerea unei inimi sănătoase.
- Reduc riscul de anemie
Conținutul de fier al nucilor de caju contribuie la reducerea riscului de anemie.
- Întăresc sistemul imunitar
Nucile de caju conțin zinc, un element important pentru fortificarea sistemului imunitar.
Nu este recomandat consumul de caju persoanelor care au alergie la acest ingredient sau celor care au calculi la rinichi, deoarece nucile de caju conțin săruri de oxalat, care favorizează absorbția calciului și pot agrava această afecțiune.
De ce să consumați brânza de caju?
În primul rând, brânza tartinabilă de caju este gustoasă și aromată, cu o textură cremoasă. Pe lângă gust, mențiunea că este un preparat raw vegan, fără lactoză și fără gluten, îi aduce un plus de valoare. Nu conține conservanți, aditivi, nu este procesată termic, este preparată din produse 100% naturale și poate fi o gustare ideală între mese, un preparat ideal pentru un mic dejun hrănitor și sănătos sau un aperitiv de succes pentru mesele festive.
Unde găsiți în Iași brânza de caju?
În Iași găsiți acest preparat gustos și sănătos la Lifespot. Vă puteți delecta cu mai multe sortimente, în funcție de preferințele voastre culinare. Dacă sunteți adeptul gustului condimentat sau chiar picant, puteți savura brânza tartinabilă de caju cu turmeric și brânza tartinabilă de caju cu boia iute.
Pentru rawiubitorii care preferă gustul clasic, brânza tartinabilă de caju cu mărar reprezintă cea mai bună alegere. Ne place să vă delectăm cu cele mai proaspete, benefice și sănătoase produse raw vegane.