Dulciuri fără zahăr

Sunt permise dulciurile în alimentația copiilor? Ce soluții au la îndemână părinții care nu vor să le ofere zahăr celor mici? Se pot bucura copiii de gustul dulce fără a fi expuși riscurilor cauzate de consumul de zahăr?

Oamenii de știință afirmă că preferința pentru dulce este înnăscută, că însuși laptele matern stă la baza acesteia. Așadar, bebelușul face cunoștință cu zahărul încă din primele lui clipe de viață. În plus, pe cei mai mulți dintre noi, copilăria ne duce cu gândul la dulciuri, acadele, culoare, ciocolată și surprize dulci, în general.

Fiecare dintre noi avem o prăjitură preferată care ne amintește de gustul copilăriei. Tocmai de aceea pentru mulți părinți, privarea copilului de dulciuri este de neconceput. E ca și cum nu și-ar lăsa copiii să se bucure de copilărie.

Totuși, partea emoțională nu ar trebui să depășească rațiunea. Sănătatea copilului trebuie să primeze, iar de multe ori consumul de zahăr provoacă dereglări în organismul acestuia.

Obiceiul nesănătos de astăzi poate deveni stilul de viață nesănătos de mâine. Așadar, grija la alimentația copilului mic (de 2-3 ani) ar trebui să constituie principala preocupare a părinților.

Care sunt principalele efecte negative ale consumului de zahăr asupra copiilor?
  • Consumul de zahăr creează dependență
  • Riscul de obezitate, apariția problemelor de inimă și a diabetului zaharat de tip II
  • Probleme stomatologice, carii dentare
  • Scăderea sistemului imunitar
  • Probleme de comportament, accese de furie și hiperactivitate

De multe ori părinții sunt puși în dilemă. Cum ar trebui să procedeze? Să nu le ofere nimic dulce celor mici sau să le ofere cu moderație?

Există riscul ca odată ce copilul face cunoștință cu dulciurile procesate, pline de zahăr, aditivi și coloranți, părinții să nu mai poată controla pofta de dulce a celui mic, iar consumul să crească din ce în ce mai mult. Pe de altă parte, există și ipoteza ca familia să nu îi ofere deloc zahăr copilului, dar în momentul în care nu va fi supravegheat, să consume zahăr în exces.

În acest caz este importantă educația copilului pe tema alimentației sănătoase. Discuțiile cu cel mic pe acest subiect ar trebui să aibă loc încă de la vârste foarte fragede, astfel ca el să ajungă să conștientizeze singur efectele negative ale consumului de zahăr, coloranți și aditivi și să nu aibă tendința să le mănânce.

Recomandări de dulciuri fără zahăr

Există însă soluția salvatoare care aduce armonie în relația părinte-copil, și anume dulciurile raw vegane. Copiii se pot bucura în continuare de gustul dulce, fără să aibă efecte adverse, consumând dulciuri fără zahăr raw vegane.

Aniversarea fără tort este imposibilă, de aceea torturile raw vegane sunt soluția perfectă. Gustoase, cremoase și sănătoase, ele se pot adapta și pentru copiii cu intoleranțe la gluten sau diferite alergii.

Ce sunt dulciurile raw vegane?

Deserturile raw vegane nu conțin făină, lapte sau ouă. Nu sunt procesate termic sau chimic, ceea ce le ajută să-și păstreze proprietățile nutritive, vitaminele, mineralele și enzimele din ingredientele crude folosite la prepararea lor. Orice element de origine animală, precum lapte, unt, brânză, ouă, este exclus din compoziție, nu conțin zahăr, margarină, făină sau aditivi, conservați, potențatori de aromă și E-uri.

Așadar, faptul că dulciurile raw vegane nu sunt procesate și îmbină proprietățile miraculoase ale ingredientelor naturale, adună în ele toată energia naturii, pe care o oferă apoi cu bucurie tuturor celor care le consumă.

Alternativele de dulciuri fără zahăr, dulciuri sănătoase transformă fiecare zi din viața de familie într-o poveste frumoasă, armonioasă, lipsită de interdicții neplăcute și nemulțumiri.

Beneficiile dulciurilor raw vegane pentru copii

Sunt bogate în nutrienți, minerale, vitamine și antioxidanți, oferă un aport sporit de energie, nu sunt procesate termic și chimic și asigură o dezvoltare armonioasă a copilului.

Toate ingredientele sunt naturale și sănătoase, nu conțin zahăr, coloranți și aditivi.

Conțin fructe și semințe bogate în vitamine și grăsimi sănătoase, iar dacă cel mic nu îndrăgește fructele consumate ca atare, cu siguranță nu va refuza o prăjitură viu colorată și cremoasă.

Oferta Lifespot include bunătăți dedicate atât celor mici, cât și celor mari, astfel încât toată familia să se bucure de timpul petrecut împreună, fără restricții, în jurul unui tort raw vegan. Dulciurile raw vegane de la Lifespot se pot personaliza în funcție de preferințele voastre, astfel încât să se plieze pe gustul și pe nevoia fiecăruia.

De la bomboane de ciocolată raw, bomboane rawfaello, mini cupcake-uri jucăușe și colorate, la funny cake-uri și torturi cu ingrediente diferite, oferta de produse de la Lifespot este pregătită să aducă zâmbete și fericire în fiecare casă.

0
    0
    Cos