Dulciuri Fără Lactoză – Iată cum te poți bucura de ele
Intoleranțele alimentare afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă. Efectele lor sunt neplăcute și ne pot priva de consumul alimentelor preferate.
În această situație se încadrează și intoleranța la lactoză. Persoanele cu intoleranță la lactoză nu pot consuma prăjituri cu frișcă sau torturi care conțin lapte și derivate din lapte.
Copiii sunt mari devoratori de prăjituri și dulciuri, de aceea, în cazul lor această afecțiune este mult mai puternic resimțită.
Ce este intoleranța la lactoză?
Intoleranța la lactoză reprezintă una dintre cele mai frecvente forme de intoleranță alimentară. S-a demonstrat că la nivelul globului, 75% din populație prezintă această manifestare de intoleranță alimentară.
Aceasta presupune incapacitatea organismului de a asimila și metaboliza lactoza, un dizaharid format din glucoză și galactoză, existent în lapte. Organismul persoanelor cu intoleranță la lactoză nu produce lactază, acea enzimă care este responsabilă de scindarea lactozei din alimente.
Intoleranța la lactoză – simptome
Simptomele care apar în cazul intoleranței la lactoză:
- balonare
- flatulență
- crampe abdominale
- diaree
- greață, vărsături
Singurul mod în care se poate evita disconfortul creat de această afecțiune este îndepărtarea produselor care conțin lactoză. Lactoza nu se regăsește doar în produsele lactate și în derivatele din lapte, așa cum ne-am fi așteptat, ci și în pâine și produse de patiserie, sosuri, carne preparată, cereale, dulciuri, etc. Este important să citiți etichetele produselor pe care le consumați pentru a fi siguri că nu conțin lactoză.
Intoleranța la lactoză la copii
În ceea ce îi privește pe copii, trebuie făcută distincția între intoleranța la lactoză și alergia la proteinele din laptele de vacă. De regulă, reacțiile alergice se manifestă la copiii mici și se recunosc prin erupții cutanate. Efectele se văd în câteva minute de la ingerare. Reacțiile alergice pot fi diagnosticate prin testare cutanată și/sau serologică.
Intoleranța la lactoză apare de obicei după vârsta de 3-4 ani la copii. Poate fi diagnosticată prin teste de sânge sau de scaun.
Adesea, intoleranța la lactoză poate fi confundată în cazul celor mici cu alergia la proteina din laptele de vacă. În cazul în care cel mic se confruntă cu intoleranță la lactoză, va avea disconfort abdominal după ce consumă produse din lapte.
Diferența între lactose – free și dairy – free
Deși la prima vedere pare că acești doi termeni au același sens, ei sunt diferiți. Alimentele lactose free sunt produse din lapte, dar din care a fost înlăturată lactoza, în timp ce alimentele dairy free sunt produse care nu conțin lactoză prin natura lor.
Persoanele care sunt alergice la lactoză, dar nu au intoleranță la lapte, pot adopta o dietă lactose free, în vreme ce persoanele vegane și cei care sunt alergici la lapte, vor alege să consume produse dairy free.
Chiar dacă sunteți nevoiți să adoptați o dietă fără lactoză, nu trebuie să fiți privați de plăcerea de a savura un desert gustos. La Lifespot vă puteți îndulci fiecare aniversare sau eveniment important din viață cu tort fără lactoză și prăjituri fără lactoză. Torturile fără gluten și fără lactoză de la Lifespot sunt diary free, ideale atât pentru persoanele care prezintă intoleranță la lactoză, cât și pentru vegani sau pentru cei care au ales să adopte un regim alimentar dairy free.
Copiii, dar și cei mari, se pot bucura de dulciuri fără lactoză delicioase, aromate și bogate în minerale și vitamine, fără teama că vor avea efecte neplăcute ulterior.
Fii parte din lumea magică a dulcegăriilor lactose free.