Condimentele dau gust, aromă și savoare mâncării, de aceea le folosim de fiecare dată cu încredere. Deși majoritatea condimentelor pot fi utilizate fie doar pentru mâncăruri sărate sau doar pentru dulciuri, există și excepții cum ar fi: spirulina, scorțișoara, ghimbirul, anasonul, turmericul, etc.

Ce este turmericul și ce beneficii are asupra sănătății?

Turmericul se numără printre condimentele utilizate în numeroase rețete, dulci sau sărate, datorită proprietăților sale miraculoase. 

El mai este supranumit și “condimentul minune”. Culoarea sa galben intens spre auriu este dată de curcumină, considerată de specialiști a fi cel mai puternic antiinflamator natural. Datorită culorii sale specifice, turmericul poate fi utilizat și ca un colorant alimentar natural.

Pe lângă curcumină, turmericul mai are în compoziție proteine, grăsimi, vitaminele E, B2, B3, B6, C, minerale (sodiu, potasiu, zinc, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor), uleiuri esențiale și fibre. 

Alături de aroma sa exotică, culoarea intensă, substanțele nutritive, proprietățile antivirale, antibacteriene, anticancerigene și anti-inflamatorii, îl clasează printre cele mai renumite și benefice ingrediente din bucătărie.

Totodată, datorită numeroaselor sale proprietăți benefice, turmericul este folosit atât în prepararea alimentelor pentru adulți, dar și pentru copii.

Aroma sa deosebită aduce savoare în bucătărie și transformă preparatele în adevărate delicii. Gustul său ușor amărui și piperat este un simbol al bucătăriei orientale. Pe lângă rolul său incontestabil în bucătărie, turmericul este folosit și în medicina naturistă, având numeroase beneficii asupra sănătății organismului.

Beneficii turmeric:

  • ajută la îmbunătățirea memoriei
  • previne apariția bolii Alzheimer
  • are proprietăți anticancerigene
  • protejează inima
  • are rol antiinflamator și antioxidant
  • reglează nivelul de zahăr din sânge
  • reduce colesterolul rău
  • previne anemia
  • ajută la scăderea în greutate
  • ajută la stimularea sistemului imunitar

Contraindicații ale consumului de turmeric

Consumul de turmeric este interzis persoanelor care prezintă alergii la acest ingredient sau care se confruntă cu o boală celiacă, femeilor însărcinate, celor care alăptează, precum și copiilor cu vârste sub 2 ani.

Recomandarea noastră este, ca în cazul în care suferiți de o anumită afecțiune, să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma un produs care conține acest ingredient.

Produse Lifespot cu turmeric

La Lifespot valorificăm din plin proprietățile benefice ale turmericului. Pe lângă rolul de colorant alimentar natural, el are și misiunea de a oferi preparatelor noastre un gust deosebit, specific bucătăriei orientale.

Astfel că îl utilizăm atât în compoziția gustărilor raw vegan cât și în prepararea cremelor pentru torturile raw vegan.

Brânza tartinabilă de caju cu turmeric poate fi consumată cu plăcere la micul dejun, ca un aperitiv sau ca o gustare între mese. Aroma și textura sa deosebită vor fi îndrăgite atât de către cei mari cât și de către copii.



Nu conține gluten, lactoză, soia, zahăr, coloranți artificiali, conservanți, agenți de îngroșare, uleiuri sau grăsimi adăugate.

Combinația dintre nucile de caju și turmeric are rolul de a oferi un boost de energie și sănătate celor care consumă brânza tartinabilă de caju cu turmeric.

Printre torturile raw vegan de la Lifespot îmbogățite cu turmeric se numără tortul cu portocale și ciocolată, tortul cu matcha și turmeric, tortul de ananas și lămâie.

Ele sunt perfecte pentru momentele dulci petrecute alături de cei dragi. Dacă sunteți pasionați de aromele orientale, exotice sau pur și simplu vreți să testați o combinație deosebită de culori și arome, aceste sortimente de torturi sunt alegerea ideală. Sunt realizate din ingrediente 100% naturale, fără zahăr, lactoză, ouă, făină, fără coloranți alimentari sau aditivi.

Alegeți sortimentul de tort preferat și bucurați-vă de o porție de sănătate și gust autentic.