Spirulina – ingredientul minune care întărește și hrănește organismul

Spirulina – cum ajută organismul? Lipsa de energie, stările de oboseală și anxietate, toate sunt semnalele unui stil de viață dezechilibrat și a unui regim alimentar defectuos. Suplimentele alimentare naturale pot fi un ajutor de nădejde atunci când vă confruntați cu astfel de simptome. Spirulina se numără printre acestea, având rolul de a hrăni și […]
5
(1)

Evalueaza articolul!

Media voturilor: 5 / 5. Voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Multumim!

Urmariti-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Spirulina – cum ajută organismul?

Lipsa de energie, stările de oboseală și anxietate, toate sunt semnalele unui stil de viață dezechilibrat și a unui regim alimentar defectuos. Suplimentele alimentare naturale pot fi un ajutor de nădejde atunci când vă confruntați cu astfel de simptome. Spirulina se numără printre acestea, având rolul de a hrăni și întări organismul uman. 

Ce este spirulina?

Spirulina este o microalgă unicelulară, de culoare verde-albăstruie, care crește atât în apele dulci, cât și în cele sărate. Este considerată un superaliment tocmai datorită numeroaselor beneficii pe care le are asupra organismului.

Ce conține spirulina?

Conținutul său nutrițional uimitor a transformat-o într-un produs minune folosit atât ca supliment de sine stătător, cât și ca un ingredient utilizat în prepararea diverselor rețete, pentru aportul său deosebit.  Spirulina conține proteine (are un conținut de 50% până la 70% mai mare decât carnea roșie), lipide, glucide, antioxidanți, minerale precum mangan, fier, cupru, zinc, seleniu, fosfor, calciu (conține de 26 de ori mai mult calciu decât laptele), acizi grași esențiali (Omega 3 și Omega 6), vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, D, E, K, acid folic) și 8 aminoacizi esențiali pentru organism (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina).

Beneficiile consumului de spirulina

  • întărește sistemul imunitar
  • are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare
  • ajută la tratarea candidozei
  • ajută la buna funcționare a sistemului nervos
  • aduce un aport de energie organismului
  • previne afecțiunile ochilor
  • contribuie la prevenirea cancerului
  • ajută la scăderea în greutate
  • tratează anemia
  • reduce colesterolul
  • scade tensiunea arterială
  • detoxifică organismul
  • susține sănătatea oaselor și a dinților

Beneficiile consumului de spirulină sunt multiple. Este un produs versatil care poate fi consumat ca atare, în sucuri, smoothie-uri, supe sau chiar în dulciuri. Un atuu suplimentar constă în faptul că spirulina aduce și un plus de culoare deosebit alimentelor.

Torturile de la Lifespot fructifică acest ingredient minune tocmai datorită numeroaselor beneficii pe care le are asupra sănătății și vitalității organismului uman. Acesta reprezintă un motiv în plus pentru care dulciurile raw vegan ar trebui să se numere printre produsele pe care le consumați zilnic.

Cine poate consuma spirulina?

Oricine se poate bucura de proprietățile miraculoase ale spirulinei, indiferent că vorbim despre femeile însărcinate sau cele care alăptează, de adulți, sportivi, persoane care sunt la dietă, diabetici sau copii cu vârsta peste 3 ani. Totuși fiecare dintre aceste categorii de persoane ar trebui să aibă în prealabil o recomandare din partea medicului specialist pentru a consuma cu încredere alimentele care conțin spirulină.

Contraindicații

Consumul de spirulină nu este indicat copiilor cu vârste mai mici de 3 ani. De asemenea, persoanele care suferă de o boală autoimună ar trebui să evite consumul de spirulină. Persoanelor care sunt alergice la pește și la fructele de mare nu li se recomandă utilizarea spirulinei în alimentația zilnică.

De asemenea, calitatea spirulinei este foarte importantă. Ea trebuie să provină din surse certificate. În caz contrar, spirulina contaminată poate cauza reacții adverse precum greață, febră, disconfort abdominal sau erupții cutanate.

Lifespot utilizează spirulina certificată ecologic în pregătirea dulciurilor sănătoase, care nu conțin zahăr, lactoză sau alte ingrediente de origine animală.

Ce tipuri de spirulină există?

Spirulina verde

Tortul cu ciocolată și mentă are în compoziția sa acest ingredient minune și se remarcă printr-o culoare intensă, un gust răcoritor și proaspăt.

Spirulina albastra

Spirulina albastră este extrasă dintr-o algă albastru-verde, Arthrospira platensis și mai este denumită și extras de spirulină. Ea este 100% naturală și conține un compus antioxidant numit ficocianina (care îi conferă culoarea de albastru intens), este bogată în vitamine, minerale, proteine, acid linoleic – un acid gras esențial pentru sănătatea umană.

Beneficiile spirulinei albastre:

  • este raw vegan
  • fără lactoză
  • fără gluten
  • recomandată și pentru copii

Este utilizată ca un colorant alimentar natural. Pe lângă proprietățile sale benefice, aceasta oferă o notă de eleganță aparte deserturilor.

Lifespot pune la dispoziția rawiubitorilor două variante deosebite de tort raw vegan care conțin în compoziția lor spirulină albastră. Aceasta este utilizată într-o cantitate mică, având exclusiv rolul de a da culoare dulciurilor voastre preferate.


La cerere, aproape orice variantă de tort din portofoliul nostru poate fi realizată în varianta blue, cu ajutorul spirulinei albastre. Pentru un eveniment care se remarcă prin culoare și fantezie, apelați cu încredere la torturile create cu măiestrie de rawfetarii Lifespot.

Evalueaza articolul!

Media voturilor: 5 / 5. Voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Multumim!

Urmariti-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Beneficii afine. Recomandări si 3 rețete cu afine.

Afinele sunt un super aliment, plin de beneficii pentru sănătate. De la îmbunătățirea sănătății inimii și sprijinirea funcțiilor cognitive, până la proprietățile lor antiinflamatorii și antibacteriene, aceste fructe merită un loc în dieta oricărei persoane preocupate...

Eveniment Acomodare cu blândețe la creșă/grădiniță

Dragă părinte, micuțul tău pășește pentru prima oară în colectivitate sau este deja familiarizat cu mediul grădiniței și continuă procesul cunoașterii? Indiferent de etapa în care se află, cu siguranță există provocări în viața voastră de familie în ceea ce privește...

Lifespot: despre alergii la copii

Despre alergii la copii Alergiile și intoleranțele alimentare la copii sunt din ce în ce mai des întâlnite în zilele noastre, ele putând afecta semnificativ calitatea vieții. Pe de o parte pe cea a părinților, care trebuie să facă față stresului de a analiza zilnic...

Ovaz fara Gluten? Are ovazul Gluten? … și Beneficiile Sale Pentru Sănătate!

Deși ovăzul este apreciat pentru valoarea sa nutritivă, există confuzie în ceea privește glutenul. Acest articol clarifică această problemă, explicând proprietățile benefice ale ovăzului, riscul de contaminare cu gluten din cauza cultivării și procesării, impactul glutenului asupra persoanelor cu boala celiacă sau sensibilitate, diferențele de reglementare privind etichetarea „fără gluten” și recomandări pentru alegerea ovăzului sigur pentru consum.

Tort baby friendly pentru un Smash the cake de neuitat

Ședințele foto Smash the cake au devenit foarte populare în ultima vreme în rândul părinților și sunt foarte prezente în mediul online. Tradiția Smash the cake Această tradiție a evenimentului Smash the cake a pornit din America și apoi, treptat a fost adoptată la...
0
    0
    Cos