Produsele raw vegane sunt apreciate și îndrăgite pentru aportul de vitamine și minerale pe care îl aduc organismului nostru. Dar de fapt ce le face să fie atât de speciale? Ingredientele care le compun. Matcha se numără printre ingredientele de seamă folosite în pregătirea deserturilor raw vegane.

Ce este matcha?

Pudra de matcha se obține din frunzele de ceai verde uscate și apoi măcinate. Este originar din Japonia și a apărut cu aproape 1000 de ani în urmă. Ceaiul rezultat din această pudră mai era cunoscut și sub denumirea de aurul verde.

Aceasta conține numeroase minerale și vitamine benefice organismului. Printre acestea se numără vitamina A,  vitaminele din complexul B, vitamina C, E și K, antioxidanți, minerale (zinc, seleniu, magneziu, crom) și aminoacizi.

Consumul ei este foarte recomandat, deoarece are numeroase efecte pozitive asupra sănătății.

Beneficiile consumului

 • are proprietăți antiaging și antioxidante
 • stimulează metabolismul, ajutând la scăderea în greutate
 • poate înlocui cafeaua de dimineață
 • menține sănătatea creierului
 • sporește energia
 • întărește sistemul imunitar
 • scade colesterolul și tensiunea arterială
 • sprijină sănătatea inimii
 • ajută la prevenirea cancerului

Poate fi consumată ca atare sub formă de ceai, o poți adăuga în latte-uri, smoothie-uri sau ca ingredient special pentru prepararea dulciurilor raw vegane.

Contraindicații

Matcha conține cofeină, așadar consumul ei nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate și celor care alăptează. Este important ca pudra de matcha să fie consumată cu moderație de către adulți.

Cum este utilizată matcha de către rawfetarii Lifespot?

Rawfetarii Lifespot îndrăgesc acest ingredient minune și îl utilizează în prepararea torturilor raw vegan delicioase. Vă puteți bucura de beneficiile pudrei de matcha, savurând tortul raw vegan cu matcha și turmeric, precum și tortul raw vegan de cocos și matcha.

În primul rând, această pudră este ideală pentru realizarea deserturilor datorită conținutului bogat de vitamine și minerale cu care a fost înzestrată.

Un alt atuu al pudrei de matcha, care o situează în clasamentul ingredientelor sănătoase, îl constituie culoarea ei verde intens. Datorită pigmentului său deosebit, torturile raw vegan care o au în compoziție se remarcă prin gust și culoare.

Creativitatea rawfetarilor noștri își spune cuvântul de fiecare dată și surprinde rawiubitorii cu cele mai aspectoase și delicioase combinații de arome și culori.

tort-exotic

0
  0
  Cos