Matcha – aurul verde și beneficiile sale asupra sănătății

Produsele raw vegane sunt apreciate și îndrăgite pentru aportul de vitamine și minerale pe care îl aduc organismului nostru. Dar de fapt ce le face să fie atât de speciale? Ingredientele care le compun. Matcha se numără printre ingredientele de seamă folosite în pregătirea deserturilor raw vegane. Ce este matcha? Pudra de matcha se obține […]
5
(1)

Evalueaza articolul!

Media voturilor: 5 / 5. Voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Cum ați găsit această postare utilă...

Urmariti-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Produsele raw vegane sunt apreciate și îndrăgite pentru aportul de vitamine și minerale pe care îl aduc organismului nostru. Dar de fapt ce le face să fie atât de speciale? Ingredientele care le compun. Matcha se numără printre ingredientele de seamă folosite în pregătirea deserturilor raw vegane.

Ce este matcha?

Pudra de matcha se obține din frunzele de ceai verde uscate și apoi măcinate. Este originar din Japonia și a apărut cu aproape 1000 de ani în urmă. Ceaiul rezultat din această pudră mai era cunoscut și sub denumirea de aurul verde.

Aceasta conține numeroase minerale și vitamine benefice organismului. Printre acestea se numără vitamina A,  vitaminele din complexul B, vitamina C, E și K, antioxidanți, minerale (zinc, seleniu, magneziu, crom) și aminoacizi.

Consumul ei este foarte recomandat, deoarece are numeroase efecte pozitive asupra sănătății.

Beneficiile consumului

  • are proprietăți antiaging și antioxidante
  • stimulează metabolismul, ajutând la scăderea în greutate
  • poate înlocui cafeaua de dimineață
  • menține sănătatea creierului
  • sporește energia
  • întărește sistemul imunitar
  • scade colesterolul și tensiunea arterială
  • sprijină sănătatea inimii
  • ajută la prevenirea cancerului

Poate fi consumată ca atare sub formă de ceai, o poți adăuga în latte-uri, smoothie-uri sau ca ingredient special pentru prepararea dulciurilor raw vegane.

Contraindicații

Matcha conține cofeină, așadar consumul ei nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate și celor care alăptează. Este important ca pudra de matcha să fie consumată cu moderație de către adulți.

Cum este utilizată matcha de către rawfetarii Lifespot?

Rawfetarii Lifespot îndrăgesc acest ingredient minune și îl utilizează în prepararea torturilor raw vegan delicioase. Vă puteți bucura de beneficiile pudrei de matcha, savurând tortul raw vegan cu matcha și turmeric, precum și tortul raw vegan de cocos și matcha.

În primul rând, această pudră este ideală pentru realizarea deserturilor datorită conținutului bogat de vitamine și minerale cu care a fost înzestrată.

Un alt atuu al pudrei de matcha, care o situează în clasamentul ingredientelor sănătoase, îl constituie culoarea ei verde intens. Datorită pigmentului său deosebit, torturile raw vegan care o au în compoziție se remarcă prin gust și culoare.

Creativitatea rawfetarilor noștri își spune cuvântul de fiecare dată și surprinde rawiubitorii cu cele mai aspectoase și delicioase combinații de arome și culori.

tort-exotic

Evalueaza articolul!

Media voturilor: 5 / 5. Voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Cum ați găsit această postare utilă...

Urmariti-ne pe social media!

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lifespot: despre alergii la copii

Despre alergii la copii Alergiile și intoleranțele alimentare la copii sunt din ce în ce mai des întâlnite în zilele noastre, ele putând afecta semnificativ calitatea vieții. Pe de o parte pe cea a părinților, care trebuie să facă față stresului de a analiza zilnic...

Ovaz fara Gluten? Are ovazul Gluten? … și Beneficiile Sale Pentru Sănătate!

Deși ovăzul este apreciat pentru valoarea sa nutritivă, există confuzie în ceea privește glutenul. Acest articol clarifică această problemă, explicând proprietățile benefice ale ovăzului, riscul de contaminare cu gluten din cauza cultivării și procesării, impactul glutenului asupra persoanelor cu boala celiacă sau sensibilitate, diferențele de reglementare privind etichetarea “fără gluten” și recomandări pentru alegerea ovăzului sigur pentru consum.

Tort baby friendly pentru un Smash the cake de neuitat

Ședințele foto Smash the cake au devenit foarte populare în ultima vreme în rândul părinților și sunt foarte prezente în mediul online. Tradiția Smash the cake Această tradiție a evenimentului Smash the cake a pornit din America și apoi, treptat a fost adoptată la...

Spirulina – ingredientul minune care întărește și hrănește organismul

CuprinsSpirulina - cum ajută organismul?Ce este spirulina?Ce conține spirulina?Beneficiile consumului de spirulinaCine poate consuma spirulina?ContraindicațiiCe tipuri de spirulină există?Spirulina verdeSpirulina albastraBeneficiile spirulinei albastre: Spirulina -...

Brânzica de caju – prietenul fără lactoză al micuțului tău

Brânzica de caju - alternativa fără lactoză a brânzei clasice Intoleranța la lactoză este cea mai întâlnită formă de intoleranță alimentară la copii. Intoleranța la lactoză presupune incapacitatea organismului de a digera zahărul din lapte și din alte produse lactate....
0
    0
    Cos