Ulei extravirgin Eliada Gold 2024, sticla 250ml

Ulei extravirgin măsline produs în Grecia, extras la rece direct din măsline, majoritar din varietatea de măsline Halkidikis (sau Hondroelia) specifică Nordului Greciei. Premiat cu medalie de aur la Berlin Global Olive Oil Awards 2025.
Greutate netă 250 ml.

42,00 lei

Producție din recolta lui 2024! Ulei extravirgin de măsline produs în Grecia, extras la rece din măsline majoritar din varietatea Halkidikis (sau Hondroelia) specifică Nordului Greciei și în mai mică proporție din măsline koroneiki și megaritiki.

Uleiul Eliada Gold a fost premiat cu medalie de aur la Berlin Global Olive Oil Awards 2025.
La această ediție, competiția a fost una acerbă, cu 850 de produse de la 428 producători, proveniți din 25 de țări din întreaga lume.

Acest ulei de măsline extravirgin de calitate superioară este obținut exclusiv prin mijloace mecanice, direct din măsline proaspăt recoltate, majoritar din Halkidiki, aparținând soiului “Hondroelia” – Denumire de Origine Protejată (D.O.P). O atenție deosebită se manifestă pe parcursul tuturor etapelor procesului de producție, în scopul păstrării integrale a valorilor nutriționale ale uleiului de măsline extravirgin. Presarea se face la rece (sub 27° C) chiar în ziua recoltării măslinelor.

Măslina Hondroelia (Chondroelia) sau Halkidikis este o varietate cărnoasă, mare, potrivită atât pentru ulei, cât și ca măsline de masă și este specifică regiunii de Nord a Greciei. Presarea măslinelor se face la rece (sub 27° C) chiar în ziua recoltării măslinelor, printr-un sistem de centrifugare, ceea ce contribuie la păstrarea valorilor nutritive ale uleiului de măsline extravirgin. Facilitatea modernă de producție este amplasată chiar în zona de Nord a Greciei, în Ofriniou (la 40 km de Kavala). Acest aspect permite prelucrarea măslinelor chiar din regiunea Halkidiki, fără a fi necesar un trasport mai mare de 1-3 ore de la plantație până la facilitatea de producție. Iar acest lucru păstrează prospețimea materiei prime și împiedică oxidarea sau deterioarea acesteia.

Profil organoleptic: ulei mediu fructat. Aromă: migdale dulci, migdale-nucă, ardei iute, flori, pară (conform comisiei de jurizare de la concursul internațional Berlin GOOA 2025).
Având un gust echilibrat, fiind extras din măsline coapte, ajunse la maturitate, Eliada Gold este un ulei versatil. Poate fi folosit la diverse preparate, inclusiv la mâncărurile gătite la cuptor sau la aburi. “Eliada Gold” vă îndeamnă să experimentați tradiția culinară mediteraneană!

Aciditate 0.36, Ceruri 21 mg/kg, peroxid<20 (6,93), K268=0,12 K232=1,79, Dk <0,01, conform buletin analize atasat. Informații nutriționale/ 100ml: Val. energetică: 825kcal/3404kj, Proteine – 0g, Carbohidrați – 0g, Zaharuri – 0g, Grăsimi – 92g, Saturate -13g, Mono-nesaturate 71g, Poli-nesaturate-8g, Colesterol- 0g, Fibre-0 g, Sare-0g. Ambalaj: sticlă închisă la culoare, 250 ml net. Produs și îmbuteliat de Agriston Trade Single, 64008 Paralia Ofriniou, Grecia, EL 40-725 pentru Eliada Olive Oil Srl, Craiova, www.eliada.eu. Certificat de analiz

0
    0
    Cos