
Nucile de caju reprezintă o sursă bogată de vitamine. Conțin vitamina C, E, K, B1, B2, B5, B6, B9. De asemenea, sunt bogate în minerale precum calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan și grăsimi sănătoase, ceea ce înseamnă că nu contribuie la creșterea colesterolului rău.
Datorită conținutului de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, consumul de caju are numeroase beneficii asupra organismului uman.
Printre acestea se numără următoarele:
– previne afecțiunile cardiace și ale sistemului circulator
– protejează sănătatea sistemului nervos
– ajută la menținerea unui ten sănătos și tânăr
– previne formarea pietrelor din vezica biliară
– ajută la scăderea în greutate
– ajută la sănătatea oaselor
– previne apariția cancerului
Gustul său plăcut, textura delicată și aportul de vitamine și minerale, transformă crema de caju într-o gustare hrănitoare, dar ușoară în același timp, ideală și pentru zilele călduroase de vară.
Raw vegan sau raw food înseamnA alimentatia vegana fara foc
Nu trebuie sa fii vegan ca sa gusti aceste bunatati. Sunt bune pentru toata lumea, ele fiind bogate in vitamine si nutrienti. Aceste produse raw vegan au un atu si anume ca nu contin lapte, oua sau zahar si pastreaza gustul fructelor fara a-l altera prin coacere.